Fredagens gæsteblogger i " Ordret er dit" : Finn Rudaizky...

Det er lørdag det er koldt ! – Vi skal have en vegansk Kartoffel/porresuppe

Uuuuuhhhh….. Vejret er så smukt- solen brager igennem .. og det skal nydes ..

De lover det er slut fra imorgen Søndag, der skal det blive koldt, og gråt..
Så ud i det smukke vejr og nyd det sammen med en du holder af ..Mens det er der

Vi kan jo ikke løbe fra det er vinter, som om det er en af de mere milde af slagsen

I dag har vi Silas (10 år) og Lørdag / weekend med Silas, betyder som udgangspunkt, tidligt op og ud med Silas til kamp. Silas er nemlig fodbolddreng og sit holds topspiller..
Ingen tvivl om den lille gavtyv er en dygtig spiller, han er lyn hurtig og møj fræk 🙂

Silas er jo mit lille hjertebarn – Silas er min forlovedes lillebror, og som silas altid siger … ” Æble.. Hvis André er dum eller han dør, så gifter du dig bare med mig, så passer jeg på dig <3
Det er da rart at vide man har backup på kærlighedsfronten 😀

Elsker sgu min Silas <3
13557928_10153603818587201_4206245980819114725_n

Nå men når vi kommer hjem efter 2-3 timer på sidelinien, så skal der fylde på depoterne af lækkerier ..

De lækkerier vi sætter pris hos os er suppe- hjemmelavet lækre cremet fyldige supper- jeg ELSKER suppe ..

I dag skal de have en af ynglingssupperne – nemlig  hjemmelavet Kartoffel/porresuppe.
Den er nem at lave – den er lækker og fyldig .. og den helt rettet til en fodbolddreng der skal have fyldt op på de rettte hylder i kroppen– for den MÆTTER ..

Og så er den bare hyyyyyyyyy´lig 😉

Denne her udgave er igen vegansk- men jeg sætter i parentes et animalsk alternativ – Begge smager fantastisk 🙂

 

16344460_10154153998537201_51904551_n

Cremet porre-kartoffelsuppe 

6 personer. 40-50 minutter ( eller til 2 dage)
Den holder sig på køl i 2 dage- men den er fryseegnet – jeg bruger gerne en plastik container med låg, til formålet – i en passende størrelse, så er den frosne suppeterning, lige til at smække ud i en gryde og varme op under lavt blus. Vær obs på at du skal tilføre ekstra kokosmælk/alm mælk – når den har været frossen, når du varmer den op 🙂 

Det skal du bruge til porre-kartoffelsuppe:

50 g  vegansk smør – ses ( se opskrift på vegansk smør her : http://aprilchris.dk/2017/01/det-er-onsdag-og-vi-skal-forkaeles/ ( alm smør til ikke veganer) 

½ kg bagekartofler,( alm kartoffeler kan også bruge, så ingen panik)  skrællet og skåret i 1 cm tern

ca. ½ kg porrer, kun det hvide, skåret i mindre stykker

1¼ l grønsagsbouillon

1 lille løg, skåret i tern

1½ dl soya piskefløde

1¼ dl kokosmælk, den fede cremet variant ( sødmælk til ikke veganer) 

salt og friskkværnet peber

Til servering:

lidt sesamolie 

hakket persille

 

Jeg servere gerne hjemmebagte snoet spisekommen og ciafrø  butterdejs stiks til, men et godt brød er også fantastisk  

Skal den være ekstra lækker, kan man drysse med spødsstegt vegansk bacon ( kan købes i special butikkerne og i velassorteret supermakeder, med veganske produkter i deres line) 

Sådan laver du porre-kartoffelsuppe:

Smelt smørret/olien i en tykbundet gryde. Når det bruser, tilsættes kartofler, porrer og løg. Lad det hele stege over meget svag varme og under konstant omrøring. Det må ikke tage farve. Lad det stege ca. 10 minutter, til alt er næsten mørt. Kværn peber over, og rør rundt i grønsagerne. 

Tilsæt bouillonen, og lad det koge over svag varme, til alt er mørt.

Blend suppen, til den har en cremet konsistens, gerne et par gange.

Kom suppen tilbage i en ren gryde, og rør ¾ af soya piskefløden og al kokosmælken i. Smag til med salt og peber.

Servering: Skær porren i tynde strimler, og steg dem i lidt smør, til de er let gennemsigtige, men ikke brune.

Varm suppen igennem, tilsæt lidt bouillon, hvis den er blevet for tyk. 

Servering: Hæld suppen i varme tallerkener. Hæld lidt sesam i hver i en tynd stråle, og drys med persille og friskkværnet peber, og server suppen straks. 


Yummy 

16402137_10154153998532201_256970926_n

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagens gæsteblogger i " Ordret er dit" : Finn Rudaizky...