Hvidløgsolie og Oliven tapanade

Vi er her i huset meget glade for at lave mad.
Vi tror på gode råvare – rene fødevare og alt laves fra bunden af.
Min dejlige kæreste er af italiensk afstamning, og det middehavs og romerske køkken er yderst vigtig for ham ( og mig )
2 ting der er essencielle på vores middagsbord, når der laves mad, er en god hjemmelavet hvidløgsolie – den er hurtig og nem og vanvittig billig at lave.
Samt en god oliven tapanade, som vi kan snacke af – over dagen.
Så her er André´s opskrifter på disse simple med ufattelige lækre sager.

Hvidløgsolie – Oliven tapanade
Hvidløgsolie
Økonomi : 15 kr
Arbejdstid 15 min
4 hele hvidløg, pillet
5 dl smagsneutral olie
Hæld de pilllede hvidløgsfed op i en høj beholder, tilsæt 4 dl olie og blend med en stavblender til den masse er opnået. Sættes overdækket til at trække i 12 timer, så tilsættes resten af olien under omrøring – Klar til servering på pizza, i pastaretter , eller alle de andre fantastiske ting du kan bruge denne velsmagende olie til.
tips: vi tilsætte friskhakket persille i olien, når vi bruger den i f.eks pitabrød

Hvidløgsolie
Oliven tapanade:
Økonomi: 15 kr
470 g udsteen oliven ikke for salte ( sorte)
5 spk. olivenolie ( ekstra fin jomfru)
meget lidt salt og en pintc af frisk kværnet peber
3 fed hvidløg
Hele dynen op i et høj slank blender beholder, så blendes det hele til en ensartet masse.
Opbevare i et glad med låg, lad den lige trække i 15 min før servering.
Servers med hårdt ristet toast, eller med brødstiks. – smager himmelsk på en friskbagt blinis, en skive mozzarella ost, så med oliven tapanade og toppes med revet frisk basilikum på toppen. OG et godt glas vin.

Oliven tapanade
Ingen kommentarer endnu