I dag forkæler jeg mig selv og mit hofte mål - og skider højt og flot på fitness guderne & gudinderne!

Hjemmelavet indbagt citronmarineret laks m. asparges & rejesovs

Sommeren er over os – og det er ikke altid man lige gider at tænde op for grillen – eller lave de store anstrengelser med aftensmaden.

Man er til noget, som bare er nemt -lækkert og let.
Det er denne opskrift … 10 min forberedelse – 20 min i ovnen – og så er der mad for guderne…

 

 

indbagt laks uden dillerdaller

indbagt laks uden dillerdaller

Jeg kom hjem fra job, og anede ikke hvad jeg skulle lave- i mit køleskab fandt jeg et frisk lakse stykke, jeg havde noget citron, et glas asparges, og en bøtte rejer i lage, frisk dild havde jeg i altankassen.
Og jeg har altid plader med butterdej i fryseren.
Så skulle jeg være kreativ, og det var jeg- en ny hof ret så dagens lys

Til denne lille lækkerbisken, som tog under 30 min, at lave inkl tid i oven- brugte jeg :

1 stk frisk laksefilet

1 citron

1 glas lange slik asparges (hvide)

1 bøtte ( 250 g ) rejer

1 knop smør og lidt mælk og mel

Krydderi :Salt- citronpeber- muskat revet

3 plader butterdej

1 æg til pensling

 

Tag butterdejpladser fra frost, og læg dem til optøning på bordet, men du forbereder resten, optøningen går hurtig. Så ingen panik!
Fjern skindsiden af laksen- og sær den i mundrette bidder- ca 5x 7 cm.
Gnid stykkerne med salt – citropeber og læg en tynd skive citron omkring stykket ( husk syren fra citronen tilbereder fisken, så max 3-4 min med citronen for at give den smag)
Pak fisken ind i butterdejen ( jeg ved mange er glade for at putte alt mulig ind i dejen sammen med fisken, men det er på ingen måder nødvendig her og ødelægger mere i smagen, end det tilføre – så KUN fisk og dej- salt og peber) –
Sæt fisken pakket i dej, på et fad og pensel med pisket æg.
Varm oven op til 200 g og sæt de indpakket stykker ind – i 18 – 20 min.

I mens laver du sovsen.
smelt 1 knop smør i bunden af en gryde- mæt den smelte smør med mel, rør mel og smør godt sammen ( mellem varme) – giv mel og smør tid i 4-5 min til at arbejde sammen. Så undgår du melet smag i sovsen og får en glat flot sovs.
Så tilsætter du væden fra aspargesne og væde fra rejerne, lidt af gangen og spæder op med mælk til du har den konsistens som du kan lide, SÅ smager du til med salt, peber og revet muskat- Når du har den smag du kan lide ( husk smagen skal være mild og lidt i baggrunden, for sovsen stjerner er rejerne og asparges.. ) så hakker du den friske dild og tilsætter sovsen sammen med rejer og asparges.
Lad sovsen simre under svag varme til fisken er færdig

mums

mums

Jeg servere dette her med friske revet gulerødder blot med lidt citron som dressing – frisk og lækkert – anretter med frisk citron og dild på toppen

Afgjort nu en farvorit her i huset – og arbejdstiden var under 10 min

Velbekommen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I dag forkæler jeg mig selv og mit hofte mål - og skider højt og flot på fitness guderne & gudinderne!