Den perfekte Pizza

Det der skønne italienske focaccia brød

IIIhhhh kender i det der, sommer er over os – solen skinner og vi drømmer om en ferie til det smukke Italien, fyldt med lækkert mad, gode vine, og smukke landskaber

Min mand er jo ( som efterhånden er gået op for mange, italiener fra sin mama´s side af) italiensk.
Og han er besat af italiensk mad… Han evner dog selv kun at lege med at perfektionere sin pizadej og tomatsovs.. og might i ad, jeg føre på den konto hehe.. DET er han sgutte så glad for… ( jo han er..men han stolthed har lidt et alvorligt knæk… )

Så jeg valgte at drille ham endnu mere, med endnu en af hans svagheder i det italienske køkken, denne gang over i bageafdelingen… Nemlig det uovertruffen italienske madbrød focaccia..

Og som alt i det italienske køkken, er den faktisk ufatteligt enkel, og ufattelig velsmagende 

Det er så nemt at lave, det værste er ventetiden på hævningen, men det er DET HELE VÆRD

Du skal bruge :

Dej:
7 dl koldt vand
12 dl Tipo 00 hvedemel
30-50 g gær
1 1/2 dl GOD olivenolie
1/2 spske salt

Topping ( den kan du selv bestemme – men her har jeg valgt en klassiker)

Olivenolie
Sort oliven
Rosemarin- oregano (tørret)
Frisk timian
Salt

Og så skal du igang- Jeg bruger min Kitchen Aid røremaskine ( halv kraft) , men du kan røret/ælte dejen op ved håndkræft, men du dør i processen 😉

Rør gæren ud i det koldevand- op i din røreskål til din køkkenmaskine- tilsæt lidt af melet.. rør til den er lind, så tilsætter du olien – og saltet – sæt maskinen igang igen  så ellers tilsætmelet lidt af gangen til det hele er i …. rør herefter i 15 min til dejlige en fugtig dej, klisterne uden at klister på dine finger når du røre dem.

Sæt den så i køleksabet i små 2 timer til hævning.

Find et MEGET stort fad eller en bradepande, smør den med en hulens masse olienolie, og hæld din dej ud i formen.
Så skal du igang med klør fem- du skal prikke og prikke huller med dine fingere, du skal ikke holde dig tilbage, så propper du oliven ned i hullerne.
Herefter pøser du den gode olivenolie ud over dejen og gnid den ind i overfladen, så presses friske kviste af timien eller frisk rosemarin ind i dejen – drysser med de tørrede krydderurter og strør med salt ( flagesalt er godt 😉 –

Mums, den er klar til at hvile en lille time på køkkenbordet 😉

Lad den hvile nu på køkkenbordet i ca 1 time, og så skal den dæleme ind i en rygende varm ovn og bage i 25 min- Temp afhænger af dit komfur, men fyr op på max så den rygende varm og så ned på 200 g (varmluft)

Ligetil at sætte tænder i – varm lækker, sprød på toppen, blød og saftigt og ufatteligt velsmagende inden i

Du kan spise brødet som det er, og det er LÆKKERT- eller bruge det til antipasta ( før middag ret) – tilbehør til suppe, ostebord- italiensk tapes, eller bare et godt brød ….

VELBEKOMMEN <3

April

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den perfekte Pizza